Toalettsystem
Roslagen – FANN vakuumtoalett

Vanntoaletter med vakuumteknikk som er skånsom mot miljøet.

FANN vakuumtoalett

Toalettsystem Roslagen

Toalettsystem Roslagen (vakuumtoalett) fra FANN gjør det mulig å installere et komfortabelt vanntoalett også i følsomme miljøer.

Systemet er svært vannbesparende og bruker i gjennomsnitt bare 0,5 liter per spyling. Det gjør systemet til et godt miljøvalg.
En husholdning bestående av én familie kan regne med tømming én gang i året, eller etter ca. 5000 spylinger.
Systemet passer like godt for permanente boliger som fritidsboliger.

Toalettavfallet samles opp i en samletank, mens gråvannet ledes til en infiltrasjon eller et jordfilter (klikk her for å se våre gråvannssystemer).

Kontakt FANN for å avtale gratis befaring.

 

  • Godt miljøvalg - minimalt vannforbruk
  • Funksjonssikker og lettstelt
  • Minimalt vedlikehold
  • Hurtigspylende

Slik fungerer toalettsystemet

Toalettsystemet baseres på vakuum. Avfallet transporteres til en samletank ved at luft suges ned i tanken gjennom toalettstolen og avløpsrøret.
Undertrykket (vakuumet) skapes av et vakuumaggregat som plasseres i en spesialtilpasset forhøyning på tankens overside.  Ved bruk av denne teknikken kommer aldri avfall fra toalettet i kontakt med de mekaniske komponentene i systemet, hvilket reduserer risikoen for driftsproblemer og skader på anlegget.

Spyleprosessen styres av en minidatamaskin som er programmert med et testet og tilpasset styringssystem. Du trykker en gang for liten spyling og to ganger for stor.

Toalettsystemet leveres med hånddusj for enkel rengjøring.

Forbrukertilpasset vakuumsystem - enkel bruk og sikker drift

Vakuumsystemet er enkelt. En standard vakuumsuger genererer det undertrykket som er nødvendig for å transportere avfallet. Vakuumsugeren er tilkoblet støpsel, og utstyrt med start- og stoppknapp.
Vakuumsugeren kan demonteres uten verktøy. Ved tømming av tanken dras støpselet ut og vakuumsugeren løftes enkelt ut.

Lav driftskostnad

Toalettsystem Roslagen har en kapasitet på 4 000 til 5 000 nedspylninger per tanktømming. Vannforbruket for liten spyling er ca. 0,4 liter og for stor spyling ca. 0,6 l.

Beregnet vannforbruk for 5 000 spylinger er 2 500 l.

Strømforbruk for 5 000 spylinger er ca. 50 kWh.

Hvordan vet jeg at det er på tide å tømme tanken?

Avfallet fra toalettet samles i samletanken som nødvendigvis må tømmes med jevne mellomrom. Du kan følge med på hvor full tanken er på den medfølgende vannmåleren. Når 2500 l har rent gjennom vannmåleren er det på tide å tømme.
Til forskjell fra våre øvrige samletanker, finnes det ingen nivåalarm i toalettsystem Roslagen da dette ikke fungerer optimalt sammen med vakuumteknikken. Det er likevel ingen grunn til å frykte problemer. Dersom du skulle glemme å bestille tømming kommer sugefunksjonen til å slutte å fungere når tanken er full, og det vil ikke være mulig å spyle ned igjen før tanken er tømt. Når tanken er tømt fungerer systemet som vanlig igjen.

Kontrollerer du vannmåleren regelmessig er det enkelt å holde styr på når det er på tide å tømme tanken – og dermed unngå å havne i en situasjon hvor det ikke er mulig å spyle ned.

Har du spørsmål om våre produkter og tjenester?

Legg igjen dine kontaktopplysninger så hører du fra oss!

Obligatorisk