fbpx
markbaserad rening

Grunnbasert renseløsning? Avløpspodden forklarer!

I FANN pleier vi å si at grunnbasert rens er naturens egen renseløsning. Men hva innebærer det egentlig? I andre episode av Avløpspodden forklarer Rikard Andskär, produktsjef i FANN, og Fred Nyberg, grunnlegger av FANN, alt du trenger å vite om grunnbaserte renseløsninger.

På 70-tallet ble effekten av små renseanlegg undersøkt i Sverige. Fred Nyberg og andre sakkyndige slo fast at de ikke fungerte optimalt. Disse tradisjonelle renseanleggene risikerte kvaliteten på drikke-, grunn- og badevann. Man spurte seg blant annet: hvordan kan vi gjøre disse anleggene tryggere  og hvor skal vi gjøre av nitrogenet?

Løsningen – grunnbasert renseløsning

Fred Nyberg innså at en grunnbasert renseløsning ville løse datidens problemer med små renseanlegg. En grunnbasert rensemetode innebærer at man utnytter grunnen og naturen for å rense vannet før det når grunnvannet.   Gjennom å stole på naturens egen rensemetode kan prosessen utføres på en og samme plass.

Grunnbasert rensing er passiv. Den store fordelen er dermed at systemet krever minimalt vedlikehold. reningsverk avlopp

Grunnbasert renseløsning med FANN i tre trinn:

1. Mekanisk rensetrinn – i slamavskilleren skilles flytende og synkende partikler. Slamavskilleren tømmes som regel en gang i året.

2. Biologisk rensetrinn – i bedet renses organisk materiale, nitrogen og en del fosfor.

3. Kjemisk rensetrinn – fosforfjerning. Fosfor binder seg til fellemiddelet i slamavskilleren eller til kalkmaterialet i fosforfellen etter bedet.

Interessert i å installere en grunnbasert renseløsning?
Kontakt oss for befaring så  skreddersyr vi en løsning for din eiendom.

Lytt til hele episoden om grunnbasert rens i Avløpspodden!

Fler nyheter

Grunnbasert rens er naturens egen renseløsning. Men hva innebærer det egentlig? I andre episode av Avløpspodden forklarer ...

Det kan være mange grunner til å installere nytt avløp. I episode 3 av Avløpspodden forklarer Rikard Andskä...

Har du spørsmål om våre produkter og tjenester?

Legg igjen dine kontaktopplysninger så hører du fra oss!

Obligatorisk