fbpx
installera avlopp

Når er det nødvendig å installere nytt avløp? Avløpspodden svarer på dine spørsmål!

Det kan være mange grunner til å installere nytt avløp. Høres det komplisert ut? Slapp helt av. I 3. episode av Avløpspodden forklarer Rikard Andskär, produktsjef i FANN, og Fredrik Olsson, selger i FANN, hvordan prosessen er lagt opp.

Når er det aktuelt å installere nytt avløp? Noen vanlige scenarioer kan være at man har kjøpt nytt hus og har behov for tilgang til avløpet for å drive vedlikehold, at man får et forelegg fra kommunen om at avløpet må byttes eller at man ønsker å oppgradere den eksisterende løsningen og dermed installerer nytt avløp. Sistnevnte innebærer ofte et bytte til Gråvannsavløp, det vil si et avløp som kan håndtere gråvann fra bad, oppvask og klesvask. Men toalettet da? Toalettet fungerer separat i form av et forbrenningstoalett, ett separerende system, lukket tank eller vakumsystem.

Installere avløp – hva koster det?

Det er store variasjoner blant de ulike løsningene. Et enklere avløp med kun gråvann, er rimeligere enn et avløp med både gråvann og WC.  I enkelte miljøer stilles det høyere krav til fosfor- eller nitrogenreduksjon enn normalt, disse rensefunksjonene påvirker prisbildet. Hvor mye man trenger å grave eller sprenge for å installere avløpet påvirker også sluttprisen.

Installere avløp – Kommer det til å lukte etter dere har gravd på tomten?

Dersom alt fungerer som det skal, det vil si at avlufting og ventilering er velfungerende, skal det ikke lukte.

Installere avløp – blir vegetasjonen på tomten påvirket?

Blomster og andre vekster vil hverken visne eller påvirkes på annen måte på grunn av det nye anlegget.

Installere avløp med FANN – steg for steg

  • Innledningsvis kartlegger vi dagens situasjon og vurderer behovet. – Hvilken løsning benyttes i dag, hvor mange bor det på eiendommen, hvor ligger eiendommen? Vi lager så en fremdriftsplan for prosjektet.
  • Basert på foregående kartlegging foreslår FANN en eller flere passende avløpsløsninger. Vi tester også jordsmonnet  (perkolasjon) for å undersøke om det er mulig å infiltrere avløpet.
  • Når tegninger er på plass oppretter vi kontakt mellom eiendommens eier og autorisert entreprenør, som deretter utfører installasjonen.

Har du spørsmål om installasjon av avløp? Lytt til hele episoden av Avløpspodden!

FANN Start – den enkleste måten å bytte og installere avløp

Fler nyheter

Grunnbasert rens er naturens egen renseløsning. Men hva innebærer det egentlig? I andre episode av Avløpspodden forklarer ...

Det kan være mange grunner til å installere nytt avløp. I episode 3 av Avløpspodden forklarer Rikard Andskä...

Har du spørsmål om våre produkter og tjenester?

Legg igjen dine kontaktopplysninger så hører du fra oss!

Obligatorisk