fbpx

Klargjør sommerhytta for vinteren

hytte på fjellet

Sommeren er over og høst og vinter står for tur. Med gode stengerutiner blir det hyggelig å komme tilbake til sommerhytta når varmen returnerer.

Enten du har innlagt vann og avløp eller ei, det er på tide å klargjøre sommerhytta for vinteren. Her får du FANNs beste tips.

Sommeren er ubønnhørlig over og det er på tide å stenge sommerhytta før kulda setter inn. Men før du kan lukke og låse jordbærstedet ditt for sesongen er det noen punkter du bør sjekke av.

Senk varmen og trekk ut kontakter
Ikke slukk for all varme, men skru den gjerne ned så innetemperaturen holder 10-15 grader. Det holder fukten borte og forhindrer frostskader.
Dra ut alle kontakter koblet til elektronikk, så slipper du bekymre deg dersom det skulle bli skikkelig lyn og tordenvær sammen med høststormene.

Ta hånd om avløp og vann
Dersom du har innlagt vann og avløp i hytta er det viktig å unngå frostskader på rørene. Steng av vanntilførselen til hytta, og åpne opp alle vannkraner så rørene tømmes helt for væske. Tøm og rens alle sluk og vannlåser. Dersom strømtilførselen er ustabil og varmtvannsberederen står i et rom uten sluk, kan det være en god ide å tømme berederen og trekke ut støpselet.

Har du ikke innlagt vann og avløp? Book en befaring med oss i FANN og forbered neste hyttesesong. Vi hjelper deg fra start til slutt, og bistår med alt fra kartlegging av ditt behov til valg av løsning og entreprenør.

Motvirk dårlig lukt.

Åpne lufteventiler, men la gjerne skapdører og kjøleskap stå åpne for å motvirke vond lukt inne i hytta.

Har du separat avløp og synes det lukter litt? Da har du sannsynligvis ikke god nok avlufting.
Trøbbel med lukt oppstår typisk i eldre boliger eller der ledninger er lagt innendørs. Vi i FANN kan bistå med rådgivning og gjennomføring av ulike tiltak for å friske opp. Ring oss eller fyll ut vårt kontaktskjema her.

Hold skadedyr ute.

Mus og rotter har en imponerende luktesans og vil få ferten av selv de minste matrester på lang avstand. Sjekk at ingen matvarer står lett tilgjengelig, vask ut av søppelskapet og sørg for at det er tett rundt lister og vinduer.

Er du plaget med mus kan det også være en ide å sette madrasser i stående posisjon og passe på at sengetøy og lignende ikke ligger i hauger som kan invitere til redebygging for skadedyr. Det er heller aldri feil å sette inn noen musefeller for sikkerhets skyld.

Fler nyheter

Grunnbasert rens er naturens egen renseløsning. Men hva innebærer det egentlig? I andre episode av Avløpspodden forklarer ...

Det kan være mange grunner til å installere nytt avløp. I episode 3 av Avløpspodden forklarer Rikard Andskä...

Har du spørsmål om våre produkter og tjenester?

Legg igjen dine kontaktopplysninger så hører du fra oss!

Obligatorisk