fbpx

Nytt privat avløp? Slik går du frem

Illustrasjonsbilde nytt privat avløp

Nytt privat avløp på 1-2-3! Vi hjelper deg fra start til mål.

Et privat, separat avløpsanlegg er et system hvor du renser avløpet fra hus eller hytte lokalt på egen eiendom. Enten i et infiltrasjonsanlegg, eller i et minirensanlegg. Vårt motto er minimalt vedlikehold, maksimal renseeffekt. Slik er prosessen.

Kundene våre er typisk bolig- og hytteeiere med eiendommer hvor det er krevende eller umulig å koble seg til kommunalt avløp. Noen har arvet en hytte og ønsker seg både vann og kloakk innlagt, mens andre har fått pålegg fra kommunen om å utbedre avløpsløsningen sin. Typisk fordi den er gammel og utdatert.

Minirenseanlegg, septiktank eller infiltrasjon? Bli kjent med begrepene her.

Alle våre løsninger kommer med 10 års driftsgaranti, slik at du kan føle deg trygg på at du får et avløp som fungerer i mange år fremover.

Nytt avløp – slik er prosessen

  1. Uforpliktende befaring. Vi går sammen gjennom eiendommen og ser på dagens løsninger. Hvordan brukes hytta eller huset i dag? Hvordan vil dere bruke eiendommen i fremtiden? Vi hjelper til med søknader til kommunen og setter dere i kontakt med en av våre installatører. Målet er å gi dere best mulig resultat, til best mulig pris.
  2. Anbefaling av løsning. Etter befaring setter vi sammen en eller flere mulige løsninger for deres hus eller hytte, Her skreddersyr vi en produktpakke basert på dagens – og fremtidige behov.
  3. Alle installasjoner av avløpsanlegg er søknadspliktige jfr. Plan- og bygningsloven og Forurensningsloven. Vi hjelper til med det som trengs, også i tilfeller hvor kommunen stiller krav om å bruke en frittstående konsulent, såkalt nøytral fagkyndig foretak.
  4. Når søknaden er godkjent av kommunen, leverer vi utstyret til din eiendom. Entreprenøren installerer anlegget i tråd med det vi har avtalt.
  5. Forurensingsforskriften krever årlig service på alle minirenseanlegg. En signert serviceavtale mellom servicefirma og anleggseier må foreligge før kommunen vil utstede utslipstillatelse. FANN har egne servicepartnere som tar seg av dette, og sørger for at du får den oppfølgingen loven stiller krav til.

 

Kontakt oss for en gratis, uforpliktende befaring.  Vi er opptatt av å finne gode løsninger som både oppfyller kommunens krav – og sikrer deg et avløp som varer i mange år fremover.

Fler nyheter

Grunnbasert rens er naturens egen renseløsning. Men hva innebærer det egentlig? I andre episode av Avløpspodden forklarer ...

Det kan være mange grunner til å installere nytt avløp. I episode 3 av Avløpspodden forklarer Rikard Andskä...

Har du spørsmål om våre produkter og tjenester?

Legg igjen dine kontaktopplysninger så hører du fra oss!

Obligatorisk